Passion of Photography

memories of beautiful times

Eibsee bij GrainauDe Eibsee is een kristal helder meer, gelegen aan de voet van Duitsland hoogste berg de Zugspitze. Het meer ligt 974 meter boven het zeeniveau en heeft een oppervlakte van ruim 174 hectare en een diepte van 32 meter.
Aan het meer ligt een kiosk, restaurant met biergarten en het Eibsee-hotel.
Rondom het meer ligt een redelijk vlak en goed te bewandelen voetpad van 7,2 km. en een rondje rond het meer kost u zo'n twee uur. Op het meer zelf vaart een rondvaartboot en deze vaart u in 20 minuten over het meer. Ook bestaat de mogelijkheid om een waterfiets of peddelboot te huren om zelf het meer te verkennen. Het is toegestaan om in het meer te zwemmen. Midden in het meer liggen er een zeer kleine eilandjes.  
U kunt de Eibsee bereiken te voet uit Grainau hetgeen een prachtige maar beste wandeling is. U kunt ook met de auto naar de (betaalde) parkeerplaats van de Eibsse. Vanuit Germisch-Partenkirchen is dit ongeveer 11 km. En als laatste rijd er de Zugspitzbahn, een spoorlijn vanuit Garmisch-Partenkirchen naar Zugspitze. U stapt dan uit bij station Eibsee dit is het een na laatste station van de lijn.  Ook uit de diversen omliggende bergen lopen er paden naar de Eibsee. Een bezoek aan de Eibsee is beslist de moeite waard. 

Klik hier voor onze foto's van de Eibsee

Eibsee parkeerplaats, Hubertusweg 12, 82491 Grainau, Duitsland