Passion of Photography

memories of beautiful times

WankbahnWank is een berg in het zuidwesten van het Estergebirge bij Garmisch-Partenkirchen met een hoogte van 1780 m boven de zeespiegel. De naam gaat terug naar een oud woord voor "hang". De berg heette vroeger Eckenberg. In 1982 werd de oude kabelbaan vervangen door een moderne circulerende kabelbaan.De kabelbaan brengt u in twee etappen naar boven, waarbij u niet hoeft uit te stappen op het mittelstation. Lopen naar boven of naar beneden behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden en is gratis. Een klim naar boven of beneden vraagt natuurlijk wel enige ervaring of geoefendheid en zeker goed schoeisel.

Een bezoek aan de Wankberg is een fantastische ervaring en zeker bij goede weersomstandigheden. De prijs is ook een stuk gunstiger dan haar grotere broer de Zugspitze en hiernaast kunt u hier de hele dag rond wandelen. Boven zijn er twee restaurants met grote zonneterrassen. Op de berg zijn hele mooie wandelroutes, die redelijk vlak zijn en dus niet te zwaar. U heeft op heel veel plaatsen diversen fantastische uitzichten met natuurlijk ook een uitzicht op Garmisch Partenkirchen zelf met haar springschans.

Op de berg zelf lopen koeien, paarden en schapen vrij rond en hier ondervindt u geen hinder van. De dieren zijn vrij mak en de meesten zijn aaibaar of bereid voor een leuk fotomoment.
In vroegere tijden kon er ook geskied worden op de Wankberg maar dit is nu niet meer mogelijk en zijn jaren geleden alle skiliften ontmanteld. Kortom een dagje Wank loont de moeite.

Klik hier voor onze foto's van de panoramaberg Wank

Panoramaberg Wank, Wankbahnstraße 2, 82467 Garmisch-Partenkirchen, Duitsland